Naar de hoeren

Daar sta je dan. In een hoerentent. Voor een radio-opdracht van school wel te verstaan. Na dagenlang bellen ben ik dan eindelijk ergens welkom. Ik wil van deze dames weten hoe zij hun stem gebruiken bij hun werk- we moeten namelijk een uitzending maken over ‘De Stem’.

Helaas willen ze toch niet dat het gesprek wordt opgenomen. Wel willen ze het een en ander over hun werk vertellen. Wat heeft geresulteerd in een column en niet alleen voor radio. Aangezien de tent in Breda is, heb ik het mooi kunnen gebruiken voor onze tijdelijke column. Een column is vaak ploeteren, maar deze is echt zo op het scherm van mijn laptop verschenen.

Beste dames en heren, mijn oren kleuren weer rood als ik eraan denk. En ook mijn wangen krijgen de kleur van een overrijpe tomaat. Niet van vermoeidheid, niet van schaamte. Ach, ik kan het maar beter vertellen: afgelopen week ben ik bij de hoeren geweest.

Misschien doe ik de dames wat tekort met deze term. Het is zo wel meteen duidelijk. Alleen is het ‘waarom’ volgens mij nog niet helder. Ik ging namelijk niet voor een portie liefde. Een schoolopdracht voor mijn mediumblok radio over ‘hoe kun je de stem gebruiken’ maakte dat ik uitkwam bij dit Bredase privéhuis, zoals ze het zelf noemen.

Met de vraag ‘hoe gebruik je de stem op een erotische manier?’ ging ik dus naar binnen. Een echt verrassend antwoord bleef uit. “Je moet doen en zeggen, wat de klant wil dat je doet en zegt.”

De oortjes van dit toch nog onnozele gansje verschoten van kleur toen er iets meer op de details ingegaan werd: “Het is keihard werken deze dagen. Vroeger kon je gewoon op je rug liggen en pats. Tegenwoordig moet je de hele Kamasutra uit de kast halen. Mannen eisen steeds meer.”

Het gesprek kreeg even een pauze, want vanuit de privéruimte kon je via de beveiligingscamera een man zien binnenkomen. De dames deden de bedekkende badjasjes uit en gingen naar hem toe. Op het schermpje zag ik dat de man steeds ongemakkelijker ging kijken, zeker toen hij een dame moest kiezen. Ik kreeg wel een beetje medelijden.

Zelf voelde ik me enorm opgelaten. Mijn oren gloeien nog na. Kun je nagaan hoe je jezelf voelt als een van die dames je mee naar boven neemt! Het was een leuk gesprek met aardige dames. Je moet het werk maar kunnen.

“Ach je moet gewoon heel veel van seks houden.” Toch keek ik eerst voorzichtig om het hoekje toen ik wegging. Erover vertellen is wel genoeg. Gezien worden terwijl ik een bordeel uitstap, hoeft nou ook weer niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.