Bio

Dit ben ik.

Journalist. Historicus. Theeverslaafd. 28 jaar. De oudste zus van Iris en Emma. Opgegroeid op de Oude Buisse Heide, het vroegere thuis van Henriette Ronald Holst. Inmiddels al jaren woonachtig in Rotterdam.

Dat ben ik in een spreekwoordelijke ‘notendop’. Om daar nog even op verder te gaan: na de mavo en havo ben ik op de Fontys Hogeschool Journalistiek gestart. December 2013 is mijn afstudeerwerk, een crossmediaal project of de slavernij nog ‘leeft’ en een scriptie over radio-innovatie, beloond met een ‘9’. September 2014 ben ik begonnen aan de pre-master Maatschappijgeschiedenis aan de Erasmus Universiteit, een jaar later aan de bijbehorende master en in september 2016 heb ik hier mijn masterdiploma ontvangen.

 

Naast mijn studies heb ik niet stilgezeten. In Tilburg ben ik onder meer voorzitter van het introductiekamp, penningmeester bij studievereniging RAAK en vertegenwoordiger van het Fontys in de Tilburgse studentenraad geweest. Met mijn minorgroep hebben we de Zilveren Pluis 2012 gewonnen met het bedrijfsblad BOEIEND!. Verder ben ik na mijn stage bij BN DeStem blijven ‘hangen’, als freelance verslaggever en zelfs een tijdje als columnist. Dit werk kwam na mijn verhuizing van het Brabantse naar Rotterdam op een laag pitje te staan. Sinds juni 2018 ben ik een van de vaste redacteuren bij Erasmus Magazine. In dit jaar ben ik in oktober wederom een van de Reizende Reporters van de Maand van de Geschiedenis. Jarenlang was ik werkzaam bij RTV Rijnmond, als verslaggever en als (internet)redacteur. Bij Rijnmond ben ik onlangs gestopt om mij meer te focussen op een nieuwe uitdaging: werken als journalist-historicus.

Dankzij mijn masterstudie en de bijbehorende stage gaat mijn ervaring verder dan louter in het journalistieke veld. Van januari tot april heb ik voor de gemeente Rotterdam onderzoek gedaan naar de sporen van het Rotterdams slavernijverleden, want welke instellingen huisvesten die sporen? Tijdens en na deze stage heb ik mij maanden vermaakt in het Nationaal Archief. Hier heb ik onderzoek gedaan voor mijn thesis. De titel van deze thesis is: De lange weg naar vrijheid, veranderende leefomstandigheden van Curaçaose slaafgemaakten in de periode 1795 – 1863.

Twitter.

LinkedIn.

Instagram.