Bio

Dit ben ik.

Ik ben een Rotterdamse journalist-historicus. Geboren in 1991 en opgegroeid op de Oude Buisse Heide (Brabant), het vroegere thuis van Henriette Ronald Holst. Inmiddels woon ik al jaren in Rotterdam.

Nooit Bewust Opgeslagen, de podcast over het Rotterdamse slavernijverleden is een vierdelige podcast over het slavernijverleden van de stad Rotterdam. Met deze productie wil ik niet alleen laten zien dat en hoe geschiedenissen doorwerken in het heden. Het slavernijverleden is een gedeeld verleden, een geschiedenis is van ons allemaal.

Twitter

LinkedIn

Instagram

Studies

Journalistiek (BA) – Tilburg
Na de mavo en havo ben ik op de Fontys Hogeschool Journalistiek gestart. December 2013 is mijn afstudeerwerk, een crossmediaal project over of de slavernij nog ‘leeft’ en een scriptie over radio-innovatie, beloond met een 9.

Geschiedenis (MA) – Rotterdam
Dankzij mijn masterstudie en de bijbehorende stage gaat mijn ervaring verder dan louter in het journalistieke veld. Van januari tot april 2016 heb ik voor de gemeente Rotterdam onderzoek gedaan naar de sporen van het Rotterdams slavernijverleden, want welke instellingen huisvesten die sporen? Tijdens en na deze stage heb ik mij maanden vermaakt in het Nationaal Archief. Hier heb ik onderzoek gedaan voor mijn thesis. De titel van deze thesis is: De lange weg naar vrijheid, veranderende leefomstandigheden van Curaçaose slaafgemaakten in de periode 1795 – 1863.