Niet gehandicapt genoeg voor hulp: ‘Mijn leven staat onnodig al een jaar stil’ (EM, mei 2021)

Letthe is slechthorend en kan daardoor nauwelijks het online onderwijs volgen. Maar hulp kreeg ze lange tijd niet.

Letthe Riemen (Foto door Amber Leijen)

Te slecht horen om online colleges te kunnen volgen, maar niet doof genoeg zijn om ondersteuning te krijgen. Het tekent het jaar van Letthe Riemen (25). De student Economie en Recht kan hierdoor al een jaar geen onderwijs volgen. “Mijn leven staat onnodig al een jaar stil. Een oplossing voor mijn probleem is niet moeilijk, maar de regels zitten in de weg.”

Voor EM spreek ik met de 25-jarige Letthe. Door de gebrekkige geluidskwaliteit van de online colleges kan zijn geen onderwijs volgen tijdens de pandemie. Iedereen wil haar helpen, maar regels zijn regels op de universiteit. En dus loopt ze steeds weer tegen dezelfde bureaucratische muur aan.

Lees het artikel hier.